Bordslampor

Bordslampor
Filtrera
Sortera
43 produkter

Visa fler

Bordslampor i tidlös design

En bordslampa från Watt&Veke är mer än bara ljus

Bordslampans design grundas i val av material, form, färg och storlek.  Vi vill att bordslampan ska passa in i ditt hem som en del av din inredning och en detalj som lyfter fram en personlig stil i det rum den står. En bordslampa höjer stämningen i rummet, blir ett intresseväckande blickfång och bidrar till en ombonad och hemtrevlig känsla. I vårt sortiment finns många olika modeller av bordslampor, välj och vraka bland lampor av hög kvalitet och tidlös design. Här hittar du belysning för att skapa stämningsfyllda och inspirerande miljöer.

Ska man välja bordslampa eller golvlampa?

Ett väl belyst rum kräver många olika ljuspunkter. Det behövs en praktisk allmänbelysning för att tända upp ett rum med ett knapptryck, precis som punkt- och dekorbelysning för att ge en mysig och ombonad känsla. Väljer du att inreda med bordslampor kan du lätt skapa en variation med ljuspunkter i rummet genom att blanda låga och höga bordslampor. Välj att placera en bordslampa på ett hörnbord, på ett sideboard, i bokhyllan eller på en hylla på väggen och i fönstret. En golvlampa ett bra komplement till bordslampor och lätt att flytta runt. Välj gärna att sätta en dimmer i vägguttaget för din bordslampa, perfekt för att sänka ljusstyrkan med, när man tittar på tv och sedan att öka när man vill ha ett starkare ljus för läsning eller för familjespelet i soffan. 

Trendiga, moderna bordslampor, retrostil eller designklassiker?

När man väljer sin bordslampa bör man tänka igenom vilken funktion den ska ha och vilken storlek och stil man vill ha. Vi har bordslampor i tidlösa och klassiska material som keramik, terrakotta och mässing. En bordslampa i keramik och terrakotta har hantverkskänsla, de har en naturinspirerad färgskala och lugn där den står och passar både moderna hem likväl som till en charmfull, lantlig inredningsstil. Vi har bordslampor med raka linjer, och stilren känsla som Milano i mässing och blank kromad mässing. Och gillar man härligt runda, romantiska former välj mellan Deborah bordslampa i svart, guld eller silver. Deborah guld har en antik mässingsfinish, och får med det en härlig vintage känsla. I vår Hanna Wessman Collection hittar du bordslampa med retorkänsla i svart med mässingsdetaljer. Hållbarhet är viktigt vad gäller kvalitet, likaså är bordslampor i återvunnet och ekologiskt material, som är både trendigt och snällt mot miljön. Välj en bordslampa i papier maché, lampfot klädd i återvunnet papper i kombination med lampskärm i linne i naturnära finish. Klassisk vita, varmvita, beige och gråa bordslampor är alltid ett säkert val, låt i stället formen på lampan få utrymme utan att fastna i ett specifikt färgval. Men vill du tillföra en extra färgklick till rummet med bordslampan kan du enkelt kombinera med en grön, röd, gul eller en mönstrad lampskärm. Lätt att byta ut genom olika säsonger och matcha med resten av inredningen. Våga testa dig fram och hitta din unika stil.

Bordslampa med eller utan lampskärm?

En bordslampa går att variera i all oändlighet. Välj en lampskärm ur vårt Basic-sortiment i linne, ett klassiskt val med vitt, naturtonat eller svart tyg. Tillsammans med en lampskärm blir uttrycket mjukare och välj den form på lampskärmen som passar den plats du ställer bordslampan på. Ett säkert val för det ljusa skandinaviska hemmet och inredningsstilar som Japandi. På en bred byrå kan lampskärmen vara lite större, och på en smal fönsterbänk kan rekommenderar vi en oval lampskärm en med mindre omkrets. Då det är snyggt att välja en smal pinnbordslampa till en mindre skärm. Vi har både släta och plisserande skärmar för alla typer av lampfötter. Vill du ha en effektfull inredningsdetalj, välj en lampfot med en lite större, dekorativ ljuskälla och ingen lampskärm. En bordslampa utan skärm ger inte lika diffust ljus som med, så viktigt att välja rätt LED-ljuskälla som inte är för stark och bländar. Köp till en dimmer för att enkelt kunna justera ljuset på den nakna LED-ljuskällan. Du hittar flera modeller av dekorativa ljuskällor bland våra tillbehör. 

Bordslampa i vardagsrum

Ett vardagsrum är ofta det rum som man spenderar mest tid i och där man behöver belysning med olika funktioner. Tänk ut vart du sitter i rummet och vilken typ av belysning som krävs. Kombinera hängande belysning med bordslampor i olika höjder för en dynamisk ljusbild. Skapa en spännande inredning med lamporna, där några bordslampor är lite enklare och satsa på någon enstaka ”statement” bordslampa som får ta huvudrollen. En bordslampa livar enkelt upp ett tråkigt mörkt hörn i vardagsrummet.

Fönsterlampa eller bordslampa i fönstret?

Vi erbjuder många bordslampor för fönster. Viktigt innan du väljer bordslampa är att tänka ut vilken funktion den ska ha och mät både djup, bredd och höjd på fönsterplatsen. Mörka kvällar blir extra stämningsfulla med en vacker fönsterlampa. En hög bordslampa i fönstret sprider ljuset även till de övre delarna av fönstret så att mörkret från utsidan inte når in på samma sätt som en liten bordslampa. En bordslampa med en mörk lampskärm sprider inte ljuset lika väl, utan blir mer en dekorativ ljuspunkt, likväl som en lampa med en fin klotform i glas eller liknande.

Vilken ljuskälla passar till bordslampan?

Vi rekommenderar endast LED-ljuskällor till din bordslampa. LED är energisnålt, har lång livslängd och blir inte lika varm som gamla glödljuskällor och halogen, vilket minimerar risken för brännskador. Kelvin-värdet på ljuskällan bestämmer om du får ett varmt eller kallt sken på bordslampan. 2700 Kelvin klassas som ett varmt ljus och går man högre som 3000-4000 Kelvin blir ljuset kallare, vilket passar där man behöver en bra arbetsbelysning. Väljer du dessutom en vit lampskärm till bordslampan får du extra bra ljusspridning. 

Välja bordslampa till köket

I köket tänker man först och främst på takbelysning och belysning ovan köksbänken. Men en bordslampa intill köksbordet, i ett mörkt hörn eller i fönstret ger köket en varm och härlig stämning. Perfekt på kvällen när man kikar in i köket och hämtar något i kylskåpet eller sitter med vänner kring matbordet. 

Bordslampa eller läslampa till sovrummet?

En bordslampa passar lika bra till skrivbordet som nattduksbordet i ett sovrum. Välj en mysig dov skärm på lampfoten till fönstret som stämningsljus och till nattduksbordet en snygg lampfot med en ljus skärm som sprider ljuset lite extra när det dags för kvällsläsning. Bordslampor med riktbart ljus passar extra bra som arbetsbelysning, se vår kollektion med lampserien Spoon i snygg retro design. En svart bordslampa blir en stilfull konstrast mot en ljus inredning och väggar. För en mer romantisk känsla välj en bordslampa med mjuka former i till exempel guld, mässing och keramik.

Vilken bordslampa passar till hallen?              

I hallen vill man oftast ha en liten ljuspunkt när man passerar eller bara vill hitta sin mobil eller nycklar lite snabbt. Många hallar har begränsade ytor då kan en nätt bordslampa med smal fot eller en söt mindre glaslampa passa utmärkt och kännas trevligt och välkomnande att mötas av när man kliver in genom ytterdörren. 

Söta bordslampor för barnrummet

I ett barnrum har man oftast möjligheten att vara extra kreativ när det gäller inredning. Välj bland bordslampor i olika former och mixa och matcha med lampskärmar i härliga mönster, veckade i textil och linne i olika matchande nyanser. Små barn känner sig ofta trygga med en nattlampa, välj någon av våra små bordslampor i olika material som metall, glas, marmor och papper. Våga ta ut svängarna utan att tappa stilen med en bordslampa från Watt&Veke.