Vägglampor

Vägglampor
Filtrera
Sortera
5 produkter

Visa fler

Hur ska jag placera en vägglampa?

En vägglampa är så mycket mer än bara en läslampa. Vägglampor ger dig möjligheten att använda dig av riktat ljus, eftersom du styr själv vart ljuset ska landa. Tänk på att inte placera vägglampan för högt, det kan göra att ljuset inte når ner så bra. Brukar du både ligga och sitta ner när du läser? Satsa på en vägglampa med justerbar arm och skärm, som våra vägglampor Kelly. Välj mellan svart med mässingsdetaljer och retrokänsla, den eleganta i mässingsfinish, eller klassiska Henry vit. 

Belys det vackra med en vägglampa i ditt vardagsrum

I vardagsrummet finns det ofta mycket vacker inredning att belysa. Och då är en vägglampa utmärkt att använda för det. Förutom allmänljus, kan en vägglampa hjälpa till att fokusera när man sitter i soffan och läser eller hjälper barn med läxor. Välj en vägglampa med dimmer, för att sedan skifta till ett mer avslappnat ljus. Vägglampor kan också hjälpa till att skapa spänning i rummet då de kan placeras i annan höjd än bordslampor, även lysa upp ett hörn vilket gör att rummet kommer kännas större. 

Rätt belysning med vägglampa i ditt kök

I köket ska du kunna tända och släcka olika delar. En vägglampa kan enkelt komplettera övrig arbetsbelysning i köket. Vägglampor är tillexempel snygga att sätta på väggen ovanför en arbetsbänk utan väggskåp. Eller intill köksbordet för att ge läsljus eller dämpad belysning vid en bänk för att presentera den goda maten som gästerna bjuds på. Ett utmärkt komplement till ljusstakens ombonade sken. 

Inget sovrum utan vägglampa

Sovrummet är en viktig plats i hemmet och här vill vi få tid för återhämtning och stänga ut intryck från omvärlden. Här är viktigt att välja en design du tycker om och kommer sova gott med samtidigt som själva funktionen är viktig. Med en vägglampa intill sängen kan du tända direkt när du vaknar eller vill koppla av till med lite bra läsning. Vägglampan gör att du smidigt har möjlighet att rikta ljuset, välj gärna en vägglampa med dimmer så du inte stör den som ligger intill. Med en vridbar arm på vägglampan som är placerad i mitten ovan sängen kan man enkelt välja vilken sida blir belyst. Vill du placera vägglamporna vid varsin sida av sängen är en bra riktlinje att utgå 20 cm från sängens kant.

Skapa trygghet med en vägglampa i barnrummet

Med en vägglampa får du en funktionell och snygg inredningsdetalj i barnrummet. Vägglampor sitter säkert fast i väggen, sätt den lättillgängligt så att barnet lätt kan tända om hen vaknar mitt i natten. Använd dimmer så har du även en mysig nattlampa när sagostunden är över. Barnrum är ofta små, välj att rikta vägglampans ljus mot en vägg och rummet kommer genast kännas lite större.

Med en vägglampa i hallen känns ditt hem välkomnande

Hallen är det första rummet man oftast möts av i ett hem. Men vägglampor kan du skapa en välkomnande atmosfär, förutom det vanliga allmänljuset. En hall är ofta långsmal, placera en vägglampa på kortväggen vilket gör att rummet upplevs som bredare. Sätt gärna en timer till punktljuset, så slipper du anstränga dig för att ge hallen en stämningshöjare.  

Boosta din energi under dagen med en vägglampa

Bra belysning ger energi och ökar trivseln på arbetsplatsen. En vridbar vägglampa med arm är perfekt för att justera belysningen där du håller dina digitala möten eller presentationer. Förstora kontraster kan bli jobbigt, så använd en dimmer för att justera ljuset så att det passar just dig. Vår vägglampa Kelly har en praktiskt inbyggd dimmerfunktion. Ett kallare ljus på vägglampans ljuskälla hjälper dig att fokusera, jämfört med ett varmare mer avslappnande ljus. Titta på ljuskällans Kelvin-värde för att avgöra ljustemperatur. Från 3000 kelvin och uppåt anses som kallare ljus.