Golvlampor

Golvlampor
Filtrera
Sortera
3 produkter

Visa fler

I vilket rum passar golvlampa bäst?

Olika lampor ger olika belysning och känsla i rummet. En golvlampa kan lyfta ett rum som en spännande inredningsdetalj eller smälta in som en diskret punktbelysning. Golvlampor är ett bra komplement till takbelysning och passar vilket vägguttag som helst, till skillnad från en taklampa. Med en golvlampa kan du få ett behagligt ljus där andra lampor inte når och inget bord eller fönsterbänk behövs för att få rätt höjd på ljuskällan. I ett sovrum kan en golvlampa användas som läslampa där man inte vill ha ett sängbord och här funkar både en golvlampa med riktbart ljus precis lika bra som med en tygskärm. En golvlampa med lampskärm ger också en härlig myskänsla i det lilla barnrummet. Kombinera gärna golvlampor och bordslampor i olika rum och olika modeller. I hallen kan en golvlampa lysa upp en passage, i köket ett tråkigt hörn för att ge rummet en känsla av rymd. Se hela vårt sortiment av golvlampor och inspireras av våra olika rumsligheter för att skapa ett ombonat och väl belyst hem med lampor från Watt&Veke.

Golvlampa för vardagsrum

Vardagsrummet är ett av de rum man vanligtvis placerar en golvlampa. I vardagsrummet pågår ofta många olika typer av aktiviteter som kräver en variation i ljussättningen. När du väljer golvlampa tänk på vilken funktion den ska ha. Är det att placera intill favoritfåtöljen som läsljus, har du högt i tak, välj en hög golvlampa, eller vill du bara ha mysbelysning när du tittar på tv? En golvlampa med arm kan man använda som extra ljus istället för en taklampa som hänger över bordet. Golvlampan är mångsidig och enkel att flytta för att förändra sin inredning i olika rum och få ljus precis där du behöver det.

Vilken glödlampa ska man välja? 

Välj en LED-ljuskälla till din golvlampa. Klassiska glödlampor drar mer energi och blir dessutom väldigt varma. Du kan välja mellan ett varmt och behagligt sken på din LED-ljuskälla och ett lite kallare som passar när du behöver bra arbetsbelysning. Det är Kelvin-värdet som styr om du får ett varmt eller kallt ljus i golvlampan. Utgå från 2700 Kelvin som varmvitt ljus och ju högre Kelvin-värde du väljer, desto vitare sken. Vår golvlampa Spoon floor har inbyggd dimmerfunktion på brytare, med möjlighet att ställa in ljuskällans styrka. Annars kan man också köpa en dimmer att ansluta till väggkontakten. Se till att välja en dimbar LED-ljuskälla till golvlampan, så får du en praktiskt dimmerfunktion oavsett modell av golvlampa. En dekorativ ljuskälla kan också användas till en golvlampfot utan skärm, en så kallad naken ljuskälla. Passar perfekt för dig som vill ha en industriell känsla i din inredning. 

Välja golvlampa med eller utan lampskärm

Skärmen på din golvlampa avgör dess ljusspridning. Många golvlampor har en skärm som är riktbar, som Spoon floor i metall. En svart, lyxig golvlampa med mässingsdetaljer i stilfull, retro stil. Ett designsamarbete vi gjort tillsammans med inredningsdesigner Hanna Wessman. Välj annars en lampfot för golv, som tex Curtis golvlampa i mässing.  Där du själv kan välja vilken lampskärm du vill till. Som en ljus klassisk Basic linnelampskärm i tyg, tidlös och bra där man behöver extra läsljus. Cylinder lampskärmar är stilfulla och eleganta, välj mellan olika finish och mönster som blir till en snygg inredningsdetalj i rummet. Vill du inreda med naturkänsla finns golvlampan Buster, lätt att placera och bildar ett vackert ljusspel med synlig dekorativ ljuskälla och rottingliknande design.

Golvlampa som lyser uppåt 

Men en golvlampa som har uppåt- eller nedåtriktat ljus passar ofta bra i ett hörn där ljuset kan reflekteras mot väggarna och spridas i hela rummet. Med Spoon floor kan du ha både uplight ljus för en stor ljusbild mot taket, men också nedåt för bra läsljus. Box floor som också ingår i vår Hanna Wessman kollektion kan lätt placeras på golvet för att riktas mot en snygg inredningsdetalj eller lyfta fram en stor växt som du tycker extra mycket om. Välj mellan Box floor vit och svart, Med smakfull marmorsten, guldiga mässingsdetaljer och modern design. Golvlamporna har även en inbyggd dimmerfunktion för möjlighet att variera mellan starkt ljus med skarpa skuggor till ett behagligt och mjukare sken.

Att välja mellan bordslampa och golvlampa

En välplacerad golvlampa med snygg design, kan både ge dig ett vackert hem och funktionell belysning. Att kombinera golv- och bordslampor ger rummet en spännande ljusbild. Då ljuspunkterna hamnar i olika höjd och blir väl fördelade över rummets yta. En golvlampa är ofta designade för att ta plats, så välj ut dess placering väl, så blir den ett intressant blickfång. En golvlampa kan ge ett bra allmänljus, men också fungera som arbetsbelysning. Ställ den intill ett skrivbord på kontoret och spara arbetsyta, istället för att använda en bordslampa. Och har du en golvlampa med en vinkelbar skärm, kan ljuset riktas mot ett specifikt område på arbetsytan.