LAMPSKÄRMAR

LAMPSKÄRMAR
Filtrera
Färger (0/11 valda)
Sortera
116 produkter

Visa fler

Välj rätt lampskärm till din inredning hos Watt&Veke

Välj rätt lampskärm till din inredning

Ljus har stor betydelse för att vi ska trivas, oavsett om det handlar om att skapa en mysig stämning vid middagsbordet eller för läsa en bok i sin favoritfåtölj i vardagsrummet.

Genom att välja rätt lampskärm kan du enkelt inreda med din personliga stil utan att det behöver kosta så mycket. Ofta är det inte lampfoten utan faktiskt lampskärmen som gör den stora skillnaden. Få en ombonad känsla och samtidigt förnya genom att välja rätt lampskärm efter säsong eller för olika praktiska behov.

Ha lite kul! Våga testa och tänk utanför ramarna när du väljer lampskärm. Upptäck Watt & Vekes designlampskärmar i olika storlekar, material och former. Låt din lampskärm få ta plats och skapa spännande konstraster genom dina val, oavsett om lampan är tänd eller släckt.

Klassisk och elegant med vita lampskärmar

Den mest tidlösa och klassiska nyansen i ett hem är vit. En vit lampskärm till en bordslampa eller golvlampan passar det charmiga huset på landet, likväl som i det unga moderna hemmet. Vita lampskärmar är stilrena och ger ett bra allmänljus. Det passar bra på sängbordet i sovrummet när du behöver ett extra bra läsljus. Sen skiljer sig ljusspridningen beroende på vilket tyg man väljer. Hos oss kan du välja prisvärda vita lampskärmar i Basic-serien som är släta med linnetyg och släpper igenom ljuset väl, likaså vår söta, veckade Stina-skärm en oval form med tunnare tyg eller Ella i ett lite kraftigare.

 Hur stor lampskärm och vilken form ska jag välja?

Vilken lampskärm som passar till just en specifik lampfot har mycket med tycke och smak att göra. Men som regel kan du tänka att den bredaste delen på lampskärmen ska vara dubbelt så bred som lampfotens bas. Till golvlampor kan du välja större lampskärmar. Hos Watt & Veke hittar du cylinderskärmar i hela 50 cm. Golvlampan kommer med säkerhet, bli en imponerande inredningsdetalj som står ut lite extra i rummet. När du väljer din lampskärm tänk också efter vilken plats den kommer att hamna på, så att du väljer rätt form inte bara för det estetiska. Rektangulära och ovala lampskärmar passar bra på smala fönsterbrädor, en vägghylla eller i den lilla hallen. Medan lite större cylinderskärmar och raka eller konformade lampskärmar ur vår Basic-kollektion kräver mer plats. Även om du skulle gilla stora lampor och lampskärmar, så glöm inte att många små ljuskällor ger ett vackert upplyst rum.

Tänk även på att kontrollera höjden på lampskärmen, du vill att ljuskällans ska kunna täckas av skärmen. Alla våra lampskärmar har ett så kallat ringfäste, de passar vanligtvis till de flesta lampfötter och takupphäng.  Ringfästet skruvas fast på sockeln, vilket gör att lampskärmen också sitter stabilare på lampfoten.

Ombonat och stämningsfullt med lampskärmar

Lampskärmens material spelar stor roll i vilken känsla du får i rummet. En lampskärm i sammet ger ett helt annat intryck än en lampskärm i linne. Sammetskärmar släpper oftast inte igenom så mycket ljus genom det täta tyget, utan ljuset riktas uppåt och nedåt, vilket funkar bra när du endast vill lysa upp en liten yta. Det blir till en elegant inredningsdetalj. Lyft fram din stil och få en enhetlig inredning genom att matcha lampskärmen med fina prydnadskuddar och lampfotens material med ljusstakar. Hos oss kan du välja bland ljusa naturtonade linne-skärmar till djupa kulörer i sammet eller härligt mönstrat. En mörkare lampskärm dämpar ljuset och på så vis får du en mysigare känsla i rummet. Och våga färg! Det är enkelt att byta lampskärm om du tröttnat eller bara vill ändra efter årstid. En svart, grå eller vit lampskärm ger en stilren känsla, medan en rosa, grön eller röd lampskärm framhäver andra detaljer i din inredning. Våra cylinderskärmar som Erica och Nina har en guldfärgad insida som låter ljuset studsa som tillför en lyxig och stämningsfull känsla i rummet. Cylinderskärmarna kan också hänga i taket tillsammans med ett takupphäng. Du får en unik taklampa som du sedan kan matcha ihop med cylinderskärm på lampfot för ett enhetligt intryck. Alla våra lampskärmar är tillverkade förhand och om du tittar extra noga på några av modellerna så bryts formerna av detaljer som dekorsömn och stygn som synliggör hantverket bakom varje skärm. 

Flytta ut med din belysning

Vår unika lampskärmskollektion Sky är sydd för hand i väderbeständigt papper för utomhusbruk. Ett häftigt och annorlunda tillskott i din trädgård. Sky är en lampskärm som ger ett magiskt ljus och svävar likt moln ovanför loungegruppen, i bersån eller pergolan. Köp till kabel för utomhusbruk, allt hittar du i vår webbshop.