Plafonder

Plafonder
Filtrera
Sortera
10 produkter

Visa fler

Vad är en Plafond?

En plafond är en taklampa som du monterar i taket och är utformad att inte ta så mycket plats på höjden. En vacker plafond blir en diskret inredningsdetalj i rummet, och dessutom praktiskt där man kanske har låg takhöjd.  Som belysning nära luckor i köket eller garderobsdörrar i hallen som riskerar att slå i lampan. I sovrummet blir en plafond i tyg ett underbart komplement till den punktbelysning som man har som läsljus och mysljus. Plafonden är perfekt att använda för att tända upp, när man snabbt vill åt ett bra allmänljus för städning eller leta efter kläder i garderoben.  

Plafond för takkrok

Ibland kan det vara lite svårt att sätta upp en plafond. Men alla plafonder hos Watt & Veke har en smidig upphängning i tak. Du behöver inte tänka på att borra, utan kan enkelt hänga plafonden direkt på takkroken och sedan få en anpassa så att den får placering dikt an tak. Våra plafonder har olika storlekar, och den mindre plafondmodellen i storlek 40 har två ljuskällor och de större 60 och 80 cm har fyra ljuskällor. Välj en LED-ljuskälla till din plafond för att få en energieffektiv belysning. Och vill du dessutom kunna dimra plafonden, glöm inte att kolla så att LED-ljuskällorna är dimbara och att du har en dimbar väggbrytare för LED. Så kan du lätt välja om du vill ha en stark allmänbelysning eller ett mjukare och stämningsfullt ljus i rummet. Vi rekommenderar en ljuskälla som har ett opalvitt glas till våra vita tygplafonder. Det tycker vi blir bäst resultat. Och du hittar både opalvita och dimbara LED-ljuskällor i vårt tillbehörssortiment.

Som en diskret blomma i taket

Ett vackert hem grundar sig ofta i väl genomtänkt belysning, och där kommer plafonden in som en perfekt modell att ge huvudrollen, när det inte passar med andra lampor som tar plats eller att du helt enkelt bara älskar plafonder.

Anna Hörling ligger bakom formgivning av våra plafonder i tyg. Anna kände att det saknades mjuka, eleganta plafonder på marknaden som inte kändes omoderna och alldagliga i sitt uttryck. Plafonderna Anna och Ingrid är tänkta att passa i hemmets alla olika rum, som sovrum, kök, vardagsrum och hall. Tyget ger plafonden en mjuk och ombonad känsla och stålramen dess form. Som en diskret blomma i taket och som blommar ut, när plafonden tänds upp och kommer till liv.

Vilken plafond ska jag välja?

För en stilren och modern känsla i rummet är plafonden Ingrid 60 ett bra val. Det sobra, vita jerseytyget bidrar till ett behagligt lugn med stillsam atmosfär. Storleken är också en som passar i de flesta rumsstorlekar. Likaså blir plafondmodellen Anna, en vacker detalj i rummet att vila ögonen på. Anna kommer i flera olika storlekar, så du kan välja den mindre plafonden en smal hall eller som en extra ljuspunkt i ett mindre rum. Bind sen ihop ytorna genom att lyfta in en större plafondmodell i angränsande rum. Stilfullt och enhetligt.

Senaste tillskotten till vår plafond-familj är Anna i klassiskt linnetyg. Det vita linnetyget blir som en söt marängbakelse i taket, och ljuset strilas vackert genom det skira tyget. Plafonden Anna i sandfärgat linnetyg, känns lite extra ombonat och bryter med sin naturnyans och struktur mot det ofta vita och släta taket.