Taklampor

Taklampor
Filtrera
Sortera
33 produkter

Visa fler

Hur väljer jag rätt belysning?

Att välja taklampa med omsorg är viktigt för rummet. Det handlar både om ljuset, stämningen och stilen du vill sätta, oavsett om det är en taklampa i sovrummet eller till vardagsrummet. Hos Watt & Veke hittar du ett brett sortiment av taklampor, så att du kan inreda och matcha med din personliga stil. Se eleganta taklampor med klassiska former i tidlösa material som linne och bomullsjersey. I den serien hittar du bland annat taklampskärmarna Ellipse, Boll och Prisma, som finns i olika storlekar och finish. Har du möjlighet, så blanda gärna de olika taklamporna i samma finish och skapa en imponerande installation. Du kan även välja att använda någon av våra cylinderlampskärmar som taklampa, exempelvis modellen Erica. Köp bara till ett takupphäng så har du en stilsäker taklampa. Om du vill, kan du enkelt använda cylinderskärmen till en lampfot, så har du fått dig en snygg bordslampa.

Vad är allmänbelysning?

En taklampa ska kunna ge ett bra allmänljus, det vill säga ett grundläggande ljus som sprider ett jämt ljus över en så stor yta som möjligt. Det kan vara skönt att ha en stor lampa i taket som snabbt och tillgängligt lyser upp ett rum. Välj gärna en dimmbar ljuskälla till dina taklampor. Då kan du sänka ljuset och skapa en mysig, ombonad känsla i rummet. I designserien Spoon & Box med Hanna Wessman blir taklampan en funktionell, elegant och stilfull inredningsdetalj. Lampmodellerna ger dig nämligen möjligheten att arbeta med riktad belysning i form av riktbara skärmar och spotlights. Använd taklampan för att belysa vissa delar eller detaljer i ditt hem som du tycker extra mycket om. Plafonder är en bra taklampsmodell för allmänbelysning, då den har låg höjd och slår inte i när du exempelvis öppnar en dörr.

Ska jag välja varmt eller kallt ljus till min taklampa?

Ofta väljer vi det varmare ljuset i våra hem och kallare ljus i offentliga rum. Det varma ljuset är gulare i tonen och motsvarar ett lågt så kallat Kelvin-värde. Ett kallare ljus börjar på 3000 Kelvin och över. Precis som val av taklampa är ljussättningen högst personlig, välj det som känns rätt för er. Tänk på hur din taklampa sprider ljuset. Vissa taklampor har en struktur och mönster som ger en spännande ljussättning som släpper ut ljuset åt alla håll. Andra taklampor kan smalna av ljusbilden eller färga den med sin skärm.

Belysningstips och inspiration

Belysning är mer än bara funktion när du köper taklampa från Watt & Veke. Vi tycker att taklampan ska hjälpa till att skapa en känsla i rummet och utöver ljus, tillföra värme och kännas välkomnande. Låt andra inspireras av ditt hem och ditt val av lampor och där taklampan får bli ett naturligt och intressant blickfång. Taklampan ska så klart vara lika snygg tänd som släckt. En taklampa ska vara en investering av kvalitet som ska kunna stanna länge i ditt hem. Och om du vill, en taklampa att låta ärvas eller ges bort som gåva till någon du tycker om, som uppskattar design lika mycket som ett väl belyst rum.