UTOMHUSBELYSNING

UTOMHUSBELYSNING

Utomhusbelysning som man skapar magi med

Välkomnande känsla med utomhusbelysning

Utomhusbelysning har blivit allt viktigare när vi planerar ljussättningen i våra hem. Utomhusbelysning är inte bara praktiskt utan får hela din trädgård att komma till liv och kännas inbjudande både för dig och när gäster kommer på besök. Med rätt kombination av utebelysning kan du skapa fantastiska rum utomhus och göra det mysigt att umgås när solen har lagt sig. 

Släpp ut ljuset med designlampor för utomhusbruk

Tänk efter vilken funktion du vill att din utomhusbelysning ska ha. Vill du belysa ett mörkt hörn i ditt uterum, mysbelysning på balkongen eller stämningshöjande vid uteplatsen i trädgården? En opalvit ljuskälla i LED passar extra fint till vita lampskärmar, som vår utomhusbelysning Sky. För att välja hur starkt ljus du vill ha på utomhusbelysningen tittar du på Lumen-talet. Hur högt lumen du har avgör om din utomhusbelysning lyser mjuk och diskret eller gör att du ser hela sällskapet i ett större rum. En 3-5W LED-lampa motsvarar en traditionell glödlampa på 25W och är på 200-300 lumen.

Watt & Vekes utomhusbelysning

Vår utomhusbelysning heter Sky. Sky lampskärmen sys för hand i ett väderbeständigt papper, vilket gör att den kan hänga både i ditt uterum med tak, likväl som i en gren i ditt favoritträd i trädgården under både sommar- och vintertid. Belysning utomhus ger inte bara en känsla av trygghet och är dekorativt. Utomhusbelysning blir en förlängning av ditt hem och skapar en inbjudande atmosfär. Det är lätt att vara lite extra kreativ när man ljussätter med utomhusbelysning, oavsett om det är privat eller i en offentlig miljö. Snygga Sky utomhusbelysning kommer i två olika storlekar och är helt underbar att kombinera tillsammans för att skapa en unik effekt. En modern design där det oregelbundna pappersmaterialet gör den spännande i sitt uttryck. 

Utomhusbelysning för balkong och trädgård

Hur vet man att en taklampa får hänga utomhus? Vilket skydd och IP-klass ska man välja? Det är frågor du behöver ha svar på, innan du köper din utomhusbelysning. Det finns speciella krav och regler att följa.

Även om lampan är täckt av ett tak, kan den bli utsatt för väder och vind i din trädgård eller balkong. Vilket är anledningen till att din utomhusbelysning måste ha en högre IP-märkning än för lampor inomhus, där den vanligaste klassningen är IP20. Självklart kan du hänga vår utomhusbelysning inne, välj då istället ett takupphäng för inomhusbruk ur vårt tillbehörssortiment. Vi erbjuder en svart 5m kabel, som är anpassad för utomhusbelysning och som har en IP44-klassning. Det innebär att den har skydd mot strilande vatten från alla vinklar, samt fasta partiklar större än 1 mm, exempelvis damm. Kabeln passar i standardeluttag och har ett ringfäste som funkar för de flesta lampskärmar.  

Vill du veta mer om utomhusbelysning och IP-klassning (Ingress Protection) kan du besöka Elsäkerhetsverkets hemsida.

Belys ditt hem smart och energieffektivt

Utomhusbelysning är extra lämpat för oss här i Norden på grund av den långa höst- och vintersäsongen. Ett bra komplement till utomhusbelysningen är att koppla på ett skymningsrelä och använda sig av en ljuskälla i LED. Man sparar både pengar, det är miljövänligt och du behöver aldrig mer famla i mörkret när du ska låsa upp dörren eller gå i trappan, då utomhusbelysningen tänds automatiskt när det mörknar. Med funktionen Smarta hem kan du smidigt styra din utomhusbelysning via exempelvis en mobiltelefon, så att lampan släcks vid ett specifikt klockslag. Smidigt och praktiskt.